Tratamentul endodontic la microscop

22 iulie 2020

Merită banii și timpul consumat?

Probabil ca ai auzit in ultima vreme de  un astfel de tratament si  cautat  pe internet ca sa vezi despre ce este vorba. Vazand costul mai mare al acestuia te-ai intrebat, de ce ? In randurile de mai jos am sa iti explic avantajele acestuia.

Interiorul unui dinte, numit si sistem endodontic, era tratat in trecut mai mult pe baza simtului tactil al medicului. Concret medicul mai mult „simtea la mana”  decat vedea canalele dentare iar rata de succes a tratamentelor endodontice era mult mai scazuta decat in prezent.

Posted in Articole by Carina Devleminck
15 iulie 2020

Probabil te afli în situaţia în care ai primit recent un tratament endodontic iar medicul ţi-a recomandat aplicarea unei coroane sau incrustţtii pe acel dinte. Pentru tine inseamnă timp şi bani suplimentari investiti. E firesc să îţi pui întrebarea – chiar e nevoie?

În primul rând, haide să vedem: de ce ai avut nevoie de acel tratament pe rădăcina? Frecvent e din cauza unei carii de mari dimensiuni care a progresat până la nervul dentar. Prin îndepărtarea acelei carii, perţii dentari sanatosi rămân, în consecinţă, subţiri şi fragili.

Posted in Articole by Carina Devleminck