Endodonție

Din anul 2018 am obtinut si titlul de medic specialist in endodontie. Endodontia este o specializare in cadrul medicinei dentare care se ocupa cu tratarea afectiunilor pulpei dentare (nervului dentar). Prin tratamentele endodontice, astăzi pot fi salvați dinți care altădată erau sortiți extracției.

In prezent pot fi depistate canale radiculare frecvent omise in trecut in timpul tratamentelor pe radacina. Pot fi efectuate, de asemenea, retratamente, pot fi indepartate ace rupte si pot fi reparate perforatii ale radacinii. Acest lucru este posibil prin utilizarea microscopului dentar (pentru buna vizualizare a interiorului radacinii),a digii dentare,  a acelor rotative si a irigarii cu solutii mai concentrate si mai eficiente care permit o largire si o dezinfectie optime a interiorului radacinii dentare.

Cred cu tarie ca tratamentul endodontic este o optiune viabila care ar trebui luata in considerare inaintea extractiei si inserarii unui implant. Ca dovada, am atasat imagini radiologice ale unor dinti tratati endodontic si care s-au vindecat.

Caz 1

Caz 2

Caz 3