Endodonţie
Nervul dentar inflamat sau infectat (datorita cariilor, traumatismelor) este indepartat din interiorul dintelui iar spatial ocupat de acesta este largit, curatat si dezinfectat.
In cabinetul nostru efectuam un tratament endodontic riguros prin izolarea perfecta a dintelui de restul cavitatii bucale prin folosirea unei folii de latex numita diga, ace rotative si magnificare la microscop.
Estetica
Estetica dentara înglobează mai multe tipuri de tratamente care urmăresc crearea unui zâmbet atrăgător. Printre procedurile folosite de noi se numără:
- Albirea dentara prin care se deschide nuanta naturala a dintilor prin aplicarea unor geluri pe suprafața dintelui.
- Obturatii fizionomice prin care se restaureaza dintii afectati de carii, cu mici imperfectiuni de forma, structura ori cu mici fracturi.
- Fațetări dentare din material compozit sau din ceramic prin care poate fi modificata forma, culoarea dintilor si de pot inchide spatii interdentare.
- Aplicarea unor coroane de invelis estetice in cazul in care dintii sunt foarte afectati ca forma, structura, culoare si uneori pozitie, acestia neputand fi refacuti prin metode mai conservative. Coroanele de invelis pot fi realizate din ceramic pe suport metalic, pe zirconiu sau integral ceramic.
Odontoterapie
Odontoterapia vizeaza tratarea cariilor dentare sau a leziunilor necarioase ( distrofii, fracturi dentare) de la nivelul dintilor prin aplicarea obturatiilor (plombelor). In urma curatarii cariei dentare rezulta o cavitate care va fi umpluta cu un material estetic prin care se va reface forma si estetica dintelui afectat.
Prin efectuarea vizitelor frecvente la stomatolog (6-12 luni), cariile dentare pot fi descoperite si tratate in faza incipient, evitandu-se afectarea nervului dentar.Parodontologie
Boala parodontala este o afectiune inflamatorie de cauza bacteriana care afecteaza gingia si osul care sustine dintele. Igiena orala deficitara este responsabila de aparitia gingivitei si ulterior a bolii parodontale. In cabinetul nostrum efectuam sedinte periodice de profilaxie, indepartarea tartrului, a lucrarilor dentare necorespunzatoare precum si curatarea subgingivala a placii bacteriene.
Pedodontie
Copiii tăi, ar trebui să meargă cu plăcere la medicul dentist, încă de la vârsta la care au doar dinţi temporari in guriţă (aproximativ 4-5 ani). Se ştie faptul că încrederea unui copil trebuie câştigată, iar acest lucru se face cu răbdare şi tact.
Competenţa și empatia primului medic dentist din viaţa copiilor, îşi vor lăsa amprenta vreme îndelungată, deoarece, vârsta copilăriei este crucială pentru formarea atitudinii deschise, netemătoare vis-à-vis de tratamentele stomatologice.
Tratamentele pe care le putem efectua copiilor, includ proceduri de prevenţie: evidenţierea plăcii bacteriene, instruirea periajului dentar corect, sigilări dentare, precum şi proceduri curative: obturaţii ale dinţilor temporari şi permanenţi, tratamente endodontice, dispensarizare şi interceptarea anomaliilor dento-maxilare şi îndrumarea către medicul ortodont.
Profilaxie
Profilaxia dentara este în esență o procedura de preventive a îmbolnăvirii dentare sau de gestionare a afecțiunilor deja existente.
Profilaxia cuprinde: igienizarea profesionala (detartrajul supra și subgingival, periaj professional, air-flow), instructajul de periaj individualizat precum și monitorizarea gradului de igiena dentara.